Saturday, 27 March 2010

Tips untuk membuat baju idaman

Ingat Mission Minggu Ini saya?

Only half executed. The other half was disappointing as my trusted tailor said with the material that I've bought eons ago, the design that I have in mind and sketched in the book could not be materialized. The material was too soft. It ain't gonna work.

However, the mother and sister helped to re-designed it to something typical which is workable for me. But still need to send it back to the trusted tailor to get it done. Hence, one from the list is still pending.

Lesson learn: Check with the tailor with the design in mind/sketched FIRST before buying the material. Only then I'd know what kind of material to look for.

*sigh*

4 comments:

Ummu Auni Afif said...

shuey nak buat baju macam mana? sampai susah benar nak jahit?

shueyluweyduwey said...

kak aini: bukan susah.tapi the material tak boleh nak guna untuk design that i wanted. dah ada contoh top.nak mintak tailor ikut sebijik je.tapi dia kate tak leh.*sob*.menjadi sedikit emo di situ sampai tailor cakap, "don't worry, banyak masa lagi".either get new kain or change design.disebabkan tak ada orang nak donate duit cari kain lain, opted for a change in design.eheh.drama queen.

Ummu Auni Afif said...

ala pity. mesti kain tu sangat cantik, huhu. hai kalau fikirkan dulu nak prepare benda cam gini lah, yang buat susah hati, compared to the day itself :p

shueyluweyduwey said...

kak aini: kain biasa je kak.tapi design yang saya nak yang lebih lebih.=) tapi takpe bila pikir balik tuh semua material je.my mom selalu pesan, majlis lagi penting. dah okay dah. saya memang drama queen.=)