Monday, 19 January 2009

I.hate.my.job.syndrom

*flash back* approximately 1 and a half years ago i got so fed up with the previous job, i started applying for new jobs.

1 and a half years later, here I am with a new job and the previous i.hate.my.job.sentiment. is slowly starting to creep again. Oh! saya sangat tidak suka.

What is a girl to do to motivate oneself to go to work everyday? Ish.

I secretly wish I'm her simply because she's pweety and her job is awesomely cool!

Or have a job like him.

Sangat blissful okay.

Hurry up 5 p.m already.

10 comments:

Ummu Auni said...

shuey, kena tukar department kut. seiously after 3 years working, datang office kena tulis nak buat kerja apa untuk hari tu. hehehe...nasib baik le dah switch dept :p

rahayu mumaz said...

owh shuey.... it's happen to me every......day????

hihi...

chambers should have a policy of transfering officers to new places every year!!!

shueyluweyduwey said...

k.aini: tukar department tak mau. tapi nak exposure lain.gedik kan saya.heheh

ayu: tuh lar pasal. satu tahun dah jadi cam tepu sikit. ke aku dah bosan dengan orang orang di sini. atau aku dah buhsan bekerja. giler gedik. aku macam nak study balik jer.

farhati said...

incident semalam ada apa2 effect tak??

hehehe...

don't worry babe, nanti ada bengkel legal pulak on that project..

nadia said...

Jadi housewife jelar, shuey...aku tgk Ein happy je. Hehe...

*Hint2 bila nak kawen*

shueyluweyduwey said...

ati: hurm..effect seminar semalam takde la banyak beza pun. it'll be interesting to know the legal mechanism though.hence, menanti dengan setia bengkel legal itu nanti.

nadia: sila la bagi hint kepada mr. dearie said person, bukan aku.ikut hati aku, besok pun aku nak nak kahwin.heheheh..takder lar.seperti yang aku cakap.kalau ada sesaper yang baik hati nak derma kat aku duit kahwin, aku tadah tangan dengan hati terbuka.=)

farhati said...

shue, kau buat2 tak fhm ke..buat2 tak nak fhm...=D

not really on the bengkel itself.. it's more on the person yg kau curious ckp ngan aku tuh!!

dam dim dum!!

hehehe...

suri said...

Salam kak shu.. haha been your silent reader 4 a while sebenarnyer, i mean like a month or so. nie baru terbuke hati nak nulih komen.

Boring keje?? hee...hmm sambung blaja pon cam gud idea gak.. blaja & keje. Wah! hectic, seriously can't handle it

atikah

shueyluweyduwey said...

ati: aku suci murni lar.itu 'dam dim dum' untuk ko bukan untuk aku. tapi dia jambu sangat ek? eheheh

atikah: alamak.adalah sangat malu.hihih.sambung blaja is a temptation tapi memikirkan nak mintak apporval dari HQ macam payah pulak.tengok lar camaner.heheh..

Ummu Auni said...

haha, that's fun doing accounting. mana2 department dalam co. pun you can jump, network pun paling koman ada business controller, hohoho..so far, i've switched department 3 times already [unintentionally]