Wednesday, 30 September 2009

In apt kah aku?

Sentiasa diingatkan untuk tidak memandai mandai. Sentiasa diingatkan untuk merujuk. Tapi apabila merujuk, mendapat comment "banyak ye matters you di sini?". Adakah saya in apt? Atau adakah memang rujukan saya legitimate?

It demotivates and brings you a level lower than you thought you could be.


8 comments:

~salwaredzuan~ said...

oh..itu perkara biasa di alam pekerjaan..aku baru sj sembang ngn bos aku...katanya, payah kalau tunjuk pandai..akan menggores hati dan lubuk hati orang yang tak berapa pandai tapi mahu tunjuk pandai kepada orang yang benar2 pandai..

renung2kan dan selamat beramal

shueyluweyduwey said...

emon: masalahnya aku nak tunjuk aku tak pandai la aku rujuk. kalau aku tunjuk aku pandai lagi la kena sekeh. kalau dah rujuk pun ada bias judgment aku nak cakap ape.duk rumah jadi suri rumah sudah.

~salwaredzuan~ said...

kalau kita tunjuk pandai, dikatanya kita mcm gaya bagus aje..

kalau tunjuk tak pandai, atau mmg betul2 kita tak pandai, dikatanya kita lembap..

arghh itu kan standard operating procedure (sop)di semua pejabat pon..

mari lompat bintang utk kurang kan stress..aiyak aiyakkk

shueyluweyduwey said...

emon: so very true!

freespirited12 said...

oh, i understand how you feel. asking becomes a great bane doesn't it when someone acts like it's a stupid thing to ask.

sabar ok.

may we be strong in handling these problems that come with working where we're working :)

shueyluweyduwey said...

haneesa: so very true.trying to be patient.sometimes terfikir didn't they go through the same thing when they started off working? didn't they know the working world IS the real university?tsk tsk.

Ummu Auni Afif said...

sabar...itu je la. kekdg bukan nak vent out our frustration, tapi tetiba blog is the only place kan? hugs to you

shueyluweyduwey said...

kak aini: thanks! still tgh down.tapi tabahkan hati dan buat muka tebal.